Att bryta och gå sin egen väg

starta eget

2019 var ett omvälvande år. Efter nästan nio år inom samma yrke kändes det så skavigt, så fel, så oengagerat. Det var inte bara jag, utan jag kunde nästan lukta mig till omgivningens avtagande engagemang i människan, och ökande motivation för pengar och framgång. Jag drogs med ganska länge, gjorde karriär och var stolt men inuti kändes allt tomt. Jag såg mig omkring och märkte hur begränsningarna vi fick rätta oss efter påverkade barnen vi jobbade med. Inga läromedel, hittepålektioner från YouTube och Google. Generation Internet. Jag såg hur skiftet från att vilja lära sig för att det är roligt gick över till ett måste ”för att lyckas och tjäna massa pengar”.

Föräldrar skrev långa haranger på mejl över betyg som de inte tyckte stämde. Trött försökte jag förklara att man behöver börja med att närvara vid lektioner och lämna in uppgifter om det skulle bli tal om betyg. Självklarheter som inte är det längre. Jag kände hur pressen tryckte allt hårdare i magen och bröstet tills jag inte orkade mer. Läkarbesök, sjukskrivning, huvudet fullt av funderingar och slutligen uppsägning.

Egentligen är det ganska svårt att beskriva när det ena slutade och det andra började. I mångt och mycket har jag känt att jag varit igenom själens mörka natt under 2019. Min andliga mentor sa en gång ”vi måste släcka och ha det mörkt för att se bättre”. Vi skrattade åt det, men det stämmer ju så bra!

Våren blev till sommar och sommar blev till höst. Nytt jobb. Inte ge upp.

MEN. Nytt jobb, vidriga förhållanden, MÅSTE GE UPP. Chocken, lättnaden, oron. Allt samman blandat i kroppen. Och där någonstans, i december 2019 föddes tanken på en YouTube-kanal. Kanske skulle man lägga kort på andra och inte bara på sig själv och sina nära och kära? Det är uppskattat hos släkten och har tagit oss framåt i krisiga situationer. Kanske finns det någon därute i etern som jag också kan hjälpa? Ibland kan jag tänka att den blinda leder den blinda. Men det är nog snarare mer att vi vandrar i vårt egna mörker, skuggarbetar och stöttar varandra på vägen.

Välkommen till världen Clou Hälsa. Plötsligt är bolaget registrerat (tack för världens bästa syster och man) och hemsidelegot är lagt Tadaaaaa! Välkomna hit! Clou Hälsa är en plats för självläkande, för healing, för vägledning, för paus och utandning. För det du behöver.

Varma hälsningar,

Andrea