Reikihealing

Längre ner på sidan hittar du själva tjänsterna och behandlingarna. Först finner du information om vad reiki faktiskt är och hur det fungerar.

Vad är reiki? 

Reiki är japanska och betyder ungefär universiell livskraft. Rei = universiell, gudomling. Ki = livskraft, livsenergi. I Kina kallas detta för chi och i Indien för prana

Allt som lever består av energi, av ki, dvs människor, djur och växter. När vi är med om något traumatiskt eller blir sjuka förlorar vi livskraft eller läcker ut energi, man kan säga att det blir som hål i energikroppen. Detta gör att vi kan må dåligt fysiskt och själsligt.

Reikin hjälper till att aktivera kroppens naturliga läkeprocesser och återställa fysiskt och emotionellt välmående. Reiki är inte bundet till någon speciellt tro, och man behöver faktiskt inte tro på det alls, det fungerar ändå faktiskt. Det har jag upplevt flera gånger med skeptiker.

Reiki är en healingmetod kanaliserad av en man vid namn Mikao Usui under 1910-1920-talet i Japan. Från början handlade det om ett system eller metod för att hitta sin andliga väg och läka sig själv, i andra hand kom tanken att överföra energi till andra personer. Sedan dess har reikitraditionen tagit många vägar och det finns idag ca 20-30 olika reikisystem och sätt att utöva Reiki världen över. Exempelvis finns västerländsk Reiki, japanska Reiki, Karuna Reiki, Ängla-Reiki, Shamansk Reiki med flera. 

Det kan vara bra att veta att Reiki ju är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket  på samma sätt som massage och akupunktur. Du kan alltså lämna in kvittot hos din arbetsgivare, eller boka mig via Epassi om din arbetsplats är ansluten till det.

Hur fungerar det? Reikienergin fungerar ungefär som akupunktur fast utan nålarna – den går in och löser upp blockeringar och stagnerad energi. Många beskriver känslan att få reiki som varm och pirrande, men den kan också kännas som en kall luft. Reikin kommer alltså genom mig som utövare och vidare ut där den behövs. Det är alltså inte jag som för över någonting från mig, eller ”healar” dig utan jag kopplar upp mig och öppnar kanalen så att ljusenergin kan komma till dig. Vi är alla kanaler egentligen, alla kan lära sig reiki och att ge reiki efter att man initierats av en reikimaster. Intentionen är alltid att ge reiki för det högsta goda och för ditt bästa så att du kan läka.

Bieffekter? Reiki är en ganska “snäll” metod och många upplever lugn och välmående efter en behandling. Reikin kan dock starta en utrensning hos dig. En del upplever som en “healingkris”. Det är skräp som behöver komma ut och kan visa sig som magont, att behöva springa på toa, att känna sig extra trött, humörsvängningar samt att dina symtom blir värre först innan de blir bättre. Var inte orolig, det går över på några dagar. Drick mycket vatten och kontakta mig gärna om du funderar något utrensningen.

Hur kom jag i kontakt med reiki? Hösten 2018 gick en vän en reikikurs och övade på mig. Det var väldigt skönt och fick stora effekter på mitt mående och därför gick jag sedan och blev initierad i tre omgångar. Hösten 2020 tog jag min master och har nu börjat undervisa i reiki. Min långa erfarenhet inom läraryrket gjorde att klivet till att undervisa i detta inte var så långt. Det är fantastiskt roligt att få lära andra människor denna fina teknik till välmående.

Jag använder reiki till vardags på allt möjligt, och ger mig själv reiki åtminstone varje vecka för att hålla min kanal ren och mitt sinne och kropp starka. 

Varför jobbar jag med Reiki? Åh! Det är ungefär första utbristandet när jag tänker på hur magiskt det är med Reiki. Alla kan göra Reiki och det tycker jag är så fint att veta om. Vi har alla tillgång till att koppla upp oss och kunna kanalisera denna ljusa energi. Vi blir kanaler och kan läka oss själva såväl som andra människor. Givetvis är det inget som ”botar” saker och ting helt och hållet, det är ett komplement till vanlig sjukvård precis som massage eller akupunktur. För mig var Reiki första steget i min spirituella utveckling. Tack vare tillgången till reikin har jag kunnat läka gamla sår både kroppsliga och mentala, samt utveckla mina mediala förmågor. Det är inte säkert det blir så för alla, det blir som det ska.

Jag erbjuder:

Reikibehandling på mottagning – 60 minuter

Reikibehandling på distans – 30, 45 eller 60 minuter

Balansering på mottagning eller på distans – 60 minuter

Reikikurser

Reiju-aktivering

Boka tid